Welkom bij Fikkert Zonwering Totaal!

 

 

Japanse Design

Sunway Washi rolgordijnen en paneelgordijnen

 
Washi betekent letterlijk "Japans Papier"Washi papier wordt voornamelijk gemaakt van de zachte binnenbast van planten en bomen. Aan deze binnenbast worden vezels van andere planten en bomen als hennep en ceder toegevoegd, die zorgen voor prachtige structuren en dessins in het papier.


Washi papier kent een eeuwenoude traditie in Japan. Daar wordt washi papier voor diverse toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als schrijfpapier, voor lampen en voor de bekende Japanse kamerschermen en scheidingswanden. Omdat het washi papier nauwelijks verkleurt onder invloed van zonlicht is het uitermate geschikt als raambekleding. SUNWAY heeft twee typen washi in haar collectie: Laminated washi en Woven washi.

 • LAMINATED WASHI

  LAMINATED WASHI

  Laminated washi is washi papier dat aan beide zijden voorzien is van een gelamineerde laag. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een stevige structuur krijgt. Bovendien zorgt het laminaat ervoor dat het materiaal eenvoudig te reinigen is.

  De structuur van Laminated washi zorgt voor een prachtige filtering van het zonlicht en geeft uw product een natuurlijke uitstraling. Laminated washi is verkrijgbaar in twee kwaliteiten.

  De soepele versie (Laminated washi) is geschikt voor toepassing als rolgordijn of paneelgordijn. De stevige versie (Laminated washi plus) is alleen geschikt voor toepassing als paneelgordijn en ook als afscheiding tussen twee ruimtes.
  Elk type washi papier heeft haar eigen unieke eigenschappen als dessin, kleur, transparantie en lichtfiltering.

  Door de grote keus die SUNWAY in washi papier biedt is er voor ieder interieur passende washi raambekleding.

 • WOVEN WASHI

  WOVEN WASHI

  Woven washi is een puur natuur product.

  Het bestaat uit fijne, gedraaide washi strookjes die door ragfijne garendraden geweven worden. De fijne weefstructuur zorgt voor een stevig materiaal, dat zeer geschikt is voor toepassingen als rolgordijnen en paneelgordijnen. 

  De structuur van Woven washi zorgt voor een product dat het zonlicht mooi filtert en dat uw privacy waarborgt.

 • MOGELIJKHEDEN

  MOGELIJKHEDEN

  Combinatie laminated en woven washi.

  Het is mogelijk de twee kwaliteiten woven en laminated washi in één paneelgordijn te combineren. De transparantie van het woven washi geeft uw paneelgordijn een bijzondere uitstraling. Kies voor een contrastrijke combinatie of creëer juist een ton-sur-ton effect.


  Baleinen

  De SUNWAY Laminated washi producten worden voorzien van houten of aluminium baleinen. De baleinen zorgen voor een decoratieve vlakverdeling. U kunt kiezen uit verschillende baleinkleuren en -breedtes. 

  De Woven washi panelen worden alleen geleverd met houten baleinen 10 mm, 25 mm of 35 mm, maar zijn ook leverbaar zonder baleinen. De SUNWAY Woven washi rolgordijnen worden zonder baleinen geleverd.